Милан победи Торино с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Серия

...
Милан победи Торино с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Серия
Коментари Харесай

Оливие Жиру върна Милан на победния път

Милан победи Торино с  1:0 в мач от 22-ия кръг на Серия А. Единственото попадение в мача бе дело на Оливие Жиру в 62-ата минута. 

" Росонерите " прекъснаха серията от 7 мача без победа във всички шампионати и даже се изкачиха до топ 3 във краткотрайното класиране. 

Това бе юбилеен мач за Милан, той бе под номер 3000 в Серия А. 

Малко откакто изминаха 60 секунди игра, Тео Ернандес се озова в наказателното поле на Торино с топка в крайници. Французинът опита комплициран удар от дребен ъгъл, а топката прелетя настрана от вратата. 

Първата по-опасна обстановка пред вратата на " росонерите " бе ългов удар за Торино в четвъртата минута. Гостите обаче се оправиха чудесно в отбрана и почистиха топката. 

В 10-ата минута Миранчук опита изстрел от отдалеченост, който обаче мина високо над напречната греда. В 16-ата минута пък " биковете " пробваха да внесат напрежение в наказателното поле на домакините с центриране отдясно. До топката обаче не стигна футболист на Торино. 

Торино изпусна отлична опция за попадение, откакто центриране отляво докара до съществено безредие, а топката попадна в Санабриа. Нападателят стреля непосредствено в 21-ата минута, само че стражът на Милан съумя да се намеси ужасно. След това последва сигнал за нарушаване в офанзива на " биковете ". 

В 30-ата минута още веднъж Тео Ернандес стреля неопределено, откакто Жиру смъкна подаване с глава към него. Французинът още веднъж не съумя да уцели топката добре, а преди този момент с кълбото се размина Рафаел Леао на границата на наказателното поле.

Торино продължи да е тимът, който владее повече топката и темпото на игра. Положенията пред вратите обаче понижиха. 

Второто полувреме стартира със промяна точно в състава на " биковете ". Карол Линети размени Гинейтис, който през първото полувреме получи жълт картон. 

В 51-ата минута Никола Влашич изпревари Калулу и проби по левия фланг, на помощ на бранителя се притегли Салемакерс. Двамата от Милан съумяха да спрат без проблеми футболиста на Торино. Минута по-късно Бонджорно опита остро центриране от същата страна на игрището, само че до топката първи стигна Кяер, който почисти. 

Рафаел Леао бе изведен очи в очи с вратаря на Торино. В 54-ата минутиа " росонерите " проведоха бърза контраофанзива, а Жиру потърси португалеца в наказателното поле на " биковете ". Подаването на Жиру обаче бе допряно от бранител на гостите и това направи топката доста сложна за Леао, който въпреки всичко я стигна и стреля, само че в тялото на Ваня Милинкович-Савич. 

Две минути по-късно пък Уилфред Синго от отбора на Торино нанесе доста компактен и мощен изстрел от разстояние. Топката попадна в средата на вратата и вратарят на Милан съумя да се намеси. 

Двубоят стана извънредно динамичен като единствено скеунди по-късно екшънът се трансферира пред вратата на Торино. Изстрел от вътрешността на пеналтерията затрудни Савич, който за малко да изпусне топката в личната си мрежа, само че с бърза реакция съумя да я улови преди тя да премине голлинията. 

В 60-ата минута Мергим Войвода получи хубаво дълго по диагонал подаване. Той имаше много свободно пространство пред себе си и опита изстрел от границата на наказателното поле. Ударът му по земя обаче мина настрана от вратата, без да е нужна интервенция на стража на Милан. 

В 63-ата минута Милан поведе в резултата. Тео Ернандес прати ужасно центриране в наказателното поле на Торино, където Жиру стигна първи до топката и я насочи с глава право във вратата на " биковете " за 1:0. 

Сандро Тонали бе покрай това да си означи автогол в 75-ата минута след корнер на Торино. За благополучие на футболиста топката не попадна в неговата врата. 

Само минута по-късно Тео Ернандес бе изведен при контраофанзива. Французинът бе открит с подаване отляво и трябваше да добави топката в мрежата на Торино от няколко метра. Той обаче не съумя да уцели вратата. 

В добавеното време на срещата Радонич опита да пробие отляво в наказателното поле, само че опитът му за центриране бе блокиран. Последва корнер, при който даже стражът на Торино се включи в пеналтерията на Милан, само че " биковете " не съумяха да застрашат по никакъв метод вратата на Милан.

FT / МИЛАН - ТОРИНО 1:0

1:0 Оливие Жиру 62'

Съставите на двата тима:

Милан: 1. Татарушану, 20. Калулу, 24. Кяер, 28. Тиау, 56. Салемакерс, 33. Крунич, 8. Сандро Тонали, 19. Тео Ернандес, 10. Брахим Диас, 17. Рафаел Леао, 9. Оливие Жиру

Старши треньор: Стефано Пиоли

Торино: 32. Ваня Милинкович-Савич, 26. Джиджи, 3. Шуурс, 4. Бонджорно, 17. Синго, 66. Гинейтис, 21. Адопо, 13. Родригес, 59, Миранчук, 16. Никола Влашич, 9. Санабриа

Старши треньор: Иван Юрич
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР